top of page
  • Av.Vedat Can SÜNERİN

Bursa Boşanma Davası

Güncelleme tarihi: 9 May 2023


Boşanma Davaları

İnsanlar birbirlerini severek ya da mantıklarını kullanarak evlilik yoluna girebilirler. Ancak zaman içinde farklı sebeplerden dolayı evliliklerini noktalamaya karar verirler. Boşanma olarak adlandırılan evliliğin sonuçlandırılması işlemi avukatlar aracılığıyla yapılır.

Tuttukları avukatlar aracılığıyla yaşadıkları evlilikten maddi veya manevi olarak en az zararla kurtulmak isterler. Boşanma davalarına bakan avukatlar boşanma avukatı olarak adlandırılırlar. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Eskişehir’de de boşanma olayları yaşanır. Bu durumda kişiler kendilerine boşanma avukatı tutarak haklarının savunulmasını talep ederler.


Boşanma Avukatının Verdiği Hizmetler


Eskişehir’de bulunan avukatlık bürosu Bursa boşanma davaları için hizmet veriyor. Böylelikle boşanmaya karar veren erkek ya da kadının boşanma sırasında haklarını alabilmesine yardımcı oluyor. Çocukların velayeti, nafaka, maddi ve manevi tazminatlar konusunda müvekkillerine yardımcı oluyor. Büro bu hizmetleri aile hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatları aracılığıyla gerçekleştiriyor.


Çekişmeli Boşanma Davaları


Büro avukatlarının baktığı boşanma davaları arasında çekişmeli boşanma davaları da yer alıyor. Bu davalar genellikle boşanmaya karar veren ancak çocuklar, nafaka veya tazminat konusunda anlaşamayan kişilerin açtığı davalar oluyor. Bu durumda avukatlar müvekkillerinin isteklerinin gerçekleşmesi için çalışmalar yapıyorlar.

Ayrıca çekişmeli davalar taraflardan birisinin boşanmayı istememesi şeklinde de olabiliyor. Özellikle aldatma sebebiyle açılan boşanma davalarında avukatlar mahkemeye deliller sunarak haksızlığa uğrayan müvekkillerinin istediği tazminatı alabilmesini ve boşanma işleminin gerçekleşmesini sağlıyorlar. Boşanma Avukatı Bursa için hizmet veren avukatlar ayrıca çekişmeli davalarda mahkemeye katılmayan müvekkillerinin tam anlamıyla haklarının aranması için çalışmalar yapıyor.


Anlaşmalı Boşanma Davaları


Boşanma davaları arasında çiftlerin anlaşarak sorunsuz boşanmaya karar verdikleri anlaşmalı boşanma davaları da bulunuyor. Eskişehir için hizmet veren boşanma avukatı olarak anlaşmalı boşanma davalarının sonuçlanması içinde hizmet veriyorlar. Erkek ve kadından boşanma için dilekçe alarak boşanma işleminin sorun çıkmadan gerçekleşmesini sağlıyorlar.

Bu davalarda çiftlerin mahkemeye katılmadığı durumlarda avukatlar çiftler adına boşanma gerekçesini hakimlere bildirerek boşanmanın gerçekleşmesini sağlıyorlar. Anlaşmalı boşanmalarda tek bir tarafın avukatlığını yapabildikleri gibi iki tarafında avukatlığını aynı anda yapabiliyorlar.


Boşanma Davalarında Çocuk Paylaşımı


Yaşanan boşanma olaylarında çıkan anlaşmazlıkların büyük bir bölümü çocukların paylaşılamaması nedeniyle yaşanıyor. Bunun için kişiler avukatlar aracılığıyla çocukların velayetini alabilmek için uğraşıyorlar. Avukatlık bürosu ise velayet işleminin çocuğun ve müvekkillerinin lehine olacak şekilde sonuçlanması için çalışıyor. Bunun için gerekli deliller ve belgelerin mahkemeye sunumunu gerçekleştiriyor ve çocuğun müvekkilinin alması için başvurabileceği tüm hukuki yollara başvuruyor.


Bursa, Boşanma Avukatı Sünerin Hukuk ve Danışmanlık Av.Vedat Can SÜNERİN

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page